Γερμανία

Η Γερμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης, η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Συνορεύει προς τα βόρεια με τη Δανία, στα ανατολικά με την Πολωνία και την Τσεχία, στα νότια με την Αυστρία και την Ελβετία και στα δυτικά με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Βερολίνο, ενώ άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Αμβούργο, η Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Ντύσελντορφ. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στους 82,282,988 κατοίκους.


Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχει εύκρατο κλίμα με εποχικές διακυμάνσεις. Οι χειμώνες είναι ήπιοι και τα καλοκαίρια δροσερά, αν και σε ορισμένες περιοχές οι θερμοκρασίες παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις για παρατεταμένες περιόδους.

Ως πυκνοκατοικημένη χώρα σε κεντρική τοποθεσία στην Ευρώπη και με ανεπτυγμένη οικονομία, η Γερμανία διαθέτει πυκνό συγκοινωνιακό δίκτυο και τεράστια υποδομή μεταφορών. Το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας είναι το Αμβούργο, ενώ το μεγαλύτερο αεροδρόμιο είναι το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας γίνονται συνήθως με τρένα , εκ των οποίων τα ICE είναι τα τρένα υψηλής ταχύτητας.

x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK