Π.Γ.Δ.Μ.

Η Π.Γ.Δ.Μ. (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) είναι κράτος της Νοτιονατολικής Ευρώπης. Βριίσκεται στα κεντρικά Βαλκάνια, μεταξύ Σερβίας, Κοσσυφοπεδίου, Αλβανίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας.Καταλαμβάνει έκταση 25,333 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πληθυσμό 2,017,278 κατοίκους. Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της χώρας είναι τα Σκόπια και γνωστότερο τουριστικό αξιοθέατό της η λίμνη Οχρίδα στα δυτικά σύνορα με την Αλβανία. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Κουμανόβα, η Μπιτόλα, το Πριλέπ και το Τέτοβο. 

Στα Σκόπια παρατηρούνται τριών ειδών κλίματα: ηπειρωτικό στις βόρειες περιοχές, μεσογειακό στο νότο και αλπικό στις περιοχές με υψηλό υψόμετρο. Ως επί το πλήστον η χώρα έχει θερμά και ξηρά καλοκαίρια και ψυχρούς και υγρούς χειμώνες. 

Είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (1993), του Συμβουλίου της Ευρώπης (1995) και του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου (2013).
Νόμισμα της Π.Γ.Δ.Μ.  είναι το δηνάριο.
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK