Μόναχο

Το Μόναχο, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Isar, είναι η τρίτη μεγαλύτερη  Πόλη της Γερμανίας και πρωτεύουσα της  Βαυαρίας φημισμένη για το πάντρεμα της παράδοσης με τον Μοντερνισμό. Άρτιος συνδυασμός κουλτούρας, ιστορίας και λαογραφίας με το σπουδαίο κτίριο της μεγάλης  αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, τις μπουτίκ των σχεδιαστών και την βαριά βιομηχανία. Ένας δελεαστικός λόγος επίσκεψης για τους λάτρες τις μπίρας είναι και το  “Oktoberfest” η γιορτή της μπίρας η οποία πλέον  έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Μία πόλη η οποία καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών καθώς δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα επιλογής στον τρόπο διασκέδασης, Εθνικό θέατρο, Γερμανικό μουσείο, πινακοθήκες (Pinakothek der Moderne,Alte pinakothek), εθνικό μουσείο Βαυαρίας ,το  Maximilianeum το παλάτι του Μονάχου, το στάδιο Alianz Arena για τους ποδοσφαιρόφιλους, τα ωραία εστιατόρια και μπαράκια τις πόλης που δίνουν μια πιο ανάλαφρη νότα, είναι κάποιες από τις επιλογές που θα μπορούσαν να προστεθούν στην λίστα του κάθε επισκέπτη.

Πληροφορίες ταξιδίου

Για διαμονή μέχρι 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.

Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες εντός ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον έναν κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ
  • Πρεσβεία Γερμανίας – Αθήνα, Καραολή και Δημητρίου 3, Κολωνάκι: +30 210728511, +30 2107285335
  • Προξενείο Γερμανίας – Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 3: +30 2310251120
  • Ή απευθυνθείτε στην πρεσβεία της χώρας σας.
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK