Αλβανία

Η Αλβανία είναι μια Βαλκανική χώρα που βρίσκεται στην  Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συνορεύει με την Ελλάδα, το F.Y.R.O.M., το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο, ενώ συνδέεται θαλάσσια με την Ιταλία. Πρωτεύουσα της χώρας είναι τα Τίρανα με πληθυσμό περίπου 420.000 κατοίκους. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Δυρράχιο, η Σκόδρα, το Ελμπασάn και η Αυλώνα. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 3,639,453 κατοίκους.

Tο κλίμα της είναι ήπιο-μεσογειακό, με θερμό καλοκαίρι και ψυχρό χειμώνα.
Η θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου και τους 9 βαθμόυς Κελσίου τον χειμώνα. Το 70% της χώρας είναι ορεινό, τραχύ και συχνά απροσπέλαστο. Το ψηλότερο βουνό είναι το Κόραμπ, που βρίσκεται στην επαρχία της Δίβρης, φτάνοντας στα 2.764 μέτρα. Το μήκος της ακτογραμμής της Αλβανίας είναι 476 χλμ., που εκτείνεται κατά μήκος της Αδριατικής και του Ιονίου. Οι δυτικές πεδιάδες βλέπουν στην Αδριατική.

Είναι μέλος του ΝΑΤΟ, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και εν δυνάμει μέλος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το λεκ. Η χώρα διαθέτει ένα αεροδρόμιο στα Τίρανα, το οποίο κάνει εφικτή την σύνδεση της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι μορφές εισερχόμενου τουρισμού που είναι ανεπτυγμένες σήμερα στην χώρα είναι κυρίως: ο θαλάσσιος τουρισμός (καλύπτοντας την Αλβανική ριβιέρα), ο πολιτιστικός τουρισμός (Βουθρωτό ή Butrint, το Μπεράτι και το Αργυρόκαστρο ή Gjirokaster).

x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK