10°

Τίρανα

Η πρωτεύουσα της Αλβανίας, ο τελευταίος κρυμμένος προορισμός των Βαλκανίων. Αναγνωριστικό της πόλης είναι τα ζωηρά χρώματα των κτιρίων, εκπέμποντας έναν άερα αισιοδοξίας προς τα έξω. Μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τα όλα της, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη για τους τουρίστες με όποιον τρόπο επιθυμεί, έχει να προσφέρει ένα κράμα δραστηριοτήτων ώστε να σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ταξίδι ξεκινά από ένα περίπατο στην κεντρική πλατεία Σκεντερμπέη, που είναι αφιερωμένη στο εθνικό ήρωα της Αλβανίας, με το άγαλμα του επιβλητικό και γύρω του διοικητικά κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Στην πλατεία Σκεντερμπέη βρίσκεται επίσης το τέμενος Et’hem Bey, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της οθωμανικής εποχής, ακριβώς δίπλα ορθώνεται το Μεγάλο Ρολόϊ, που χρονολόγειται από το 1822. Το τελεφερίκ στο όρος Dajti προσφέρεται για μια περιήγηση της πόλης από ψηλά. Επιπλέον το Grand Park στα νότια της πόλης, με τεχνητή λίμνη, ζωολογικό κήπο και πολλά τετραγωνικά πρασίνου προσφέρει έναν αέρα αναζοωγόνησης για ντόπιους και επισκέπτες. Θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα από όλες τις γωνίες της Αλβανίας καθώς επίσης και Ευρωπαϊκή κουζίνα.

Πληροφορίες ταξιδίου

Για διαμονή μέχρι 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.
Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.


Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες Αλβανίας και ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον έναν κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.
  • Παιδιά  χωρίς διαβατήριο θα πρέπει να έχουν εκδώσει από την Αλβανική Πρεσβεία/Προξενείο «Άδεια Εξόδου ή Laisse Passe»

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Αλβανικής Πρεσβείας εδώ
  • Πρεσβεία Αλβανίας - Αθήνα: +30 210 6876200, +30 210 6876216, +30 2106876214
  • Προξενείο Αλβανίας - Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 43: +30 2310 257 598
  • Ή απευθυνθείτε στην πρεσβεία της χώρας σας
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK