21°

Βουδαπέστη

Βουδαπέστη, η «διπλή πρωτεύουσα». Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, αποτελείται από δυο ξεχωριστές πόλεις την Βούδα και την Πέστη οι οποίες ενώνονται με γέφυρες. Η πρώτη είναι χτισμένη σε λόφους ενώ η δεύτερη επίπεδη. Για πολλούς πρόκειται για το “ μικρό Παρίσι” της Ευρώπης. Ο αρτιότερος συνδυασμός αρχιτεκτονικής, νεοκλασικά κτίρια, αρ νουβό, στοιχεία μπαρόκ συνθέτουν για τον επισκέπτη ένα ειδυλιακό τοπίο. Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου για όσους τολμήσουν να ανέβουν τα 302 σκαλιά, θα απολαύσουν την αφ’υψηλού θέα της πόλης. Τα επιβλητικά κτίρια, οι εκκλησίες και τα παραδοσιακά σοκάκια της πόλης προσφέρονται για βόλτες. Στην Πέστη, αφού περάσετε την Γέφυρα των Αλυσίδων θα βρείτε από παλαιά αγορά μέχρι σύγχρονα malls, βιβλιοπωλεία, παντοπωλεία, εστιατόρια και μπαρ ευρωπαϊκών προδιαγραφών μέχρι underground μαγαζιά. Τέλος, μια πόλη με 30,000 κυβικά μέτρα ιαματικού νερού να αναβλύζει στην καρδιά της πόλης, θεωρείται ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των σπα καθώς μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης.

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες ταξιδίου

Για διαμονή μέχρι 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.

Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες εντός ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον έναν κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ
  • Πρεσβεία Ουγγαρίας – Αθήνα, Βασιλέως Κωνσταντίνου 38: +30 2107256800
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK