Πράγα

Η Πράγα και πρωτεύουσα της Τσεχίας κατέχει επάξια την 5η θέση στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Από την “Βελούδινη Επανάσταση” του 89, οπότε και απελευθερώθηκε έχει εκτοξευτεί σε must προορισμό, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Όταν φτάσετε στην Πράγα, επιβάλλεται να επισκεφτείτε το Κάστρο της Πράγας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, την Εβραική Συνοικία Γιοζέβοφ. Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης εκτός από κτίρια γοτθικού, αρ νουβό και μπαρόκ ρυθμού έχετε την ευκαιρία να δείτε το εντυπωσιακό Αστρονομικό Ρολόΐ. Ο ποταμός Μολδάβας προσφέρεται για μια μίνι ρομαντική κρουαζίερα. Φροντίστε η Αυγή ή το Ηλιοβασίλεμα να σας βρει στην Γέφυρα του Καρόλου, ώστε απολαύσετε την θέα αυτής της μαγικής πόλης. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά φαγητά της Τσεχίας και να πιείτε τον καφέ σας στο καφέ Σλάβια, που λειτουργεί από το 1884.

Πληροφορίες ταξιδίου

Για διαμονή μέχρι 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.

Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες εντός ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον έναν κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ
  • Πρεσβεία Τσεχίας – Αθήνα, Γεωργίου Σεφέρη 6, Παλαιό Ψυχικό: +30 2106713755, +30 2106725332
  • Προξενείο Τσέχικης Δημοκρατίας – Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Νίκης 57: +30 2310222376


x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK