19°

Μπρατισλάβα

Για πολλούς η Μπρατισλάβα είναι αδικημένη καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πόλεις “εμβλήματα” της Ευρώπης, την Βιέννη και την Πράγα, σίγουρα όμως δεν έχει να ζηλέψει σε αίγλη και ομορφιά. Με επιρροές Δυτικής αλλά και Ανατολικής Ευρώπης να μεταφέρονται στο σήμερα με την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομία της, θα σας γοητεύσει με την πρώτη ματιά. Η επίσκεψη στην Μπρατισλάβα θα ξεκινήσει κάνοντας μια βόλτα στην Παλιά Πόλη, η οποία απλώνεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη με το κάστρο Bratislavsky Hrad του 18ου αίωνα να την επιβλέπει από ψηλά. Πριν φτάσετε στην Νέα Πόλη θα συναντήσετε επιβλητικά κτίρια όπου τώρα στεγάζονται μουσεία, εκκλησίες καθώς επίσης και το πιο στενό σπίτι της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό αυτής της πρωτεύουσας είναι τα μπρούτζινα αγάλματα σε διαφορετικές τοποθεσίες και με διαφορετικούς ήρωες κάθε φορά.  Λόγω της μικρής της έκτασης ο επισκέπτης μπορεί να την ανακαλύψει σε ένα μόνο ταξίδι.

Πληροφορίες ταξιδίου

Για διαμονή μέχρι 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.

Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες εντός ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον έναν κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ
  • Πρεσβεία Σλοβακίας – Αθήνα, Γεωργίου Σεφέρη 4, Παλαιό Ψυχικό: +30 2106771980x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK