Σόφια

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Vitosha, η Σόφια είναι μια πόλη που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες. Ρομαντική, θρησκευτική, ρετρό, με σημάδια κατοίκησης από τα προϊστορικά χρόνια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, μεγαλώνει αλλά δεν… γερνάει! Γνωστή στα αρχαία χρόνια ως Σερντίκα από το κέλτικο φύλο των Σαρδών που κατοίκησε την περιοχή, γνώρισε στη διάρκεια της ιστορίας της διάφορους κατακτητές: από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαίους μέχρι τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, τους Ούννους και τελευταίους τους Οθωμανούς. Το 1879 έγινε πρωτεύουσα του πριγκιπάτου της Βουλγαρίας ενώ μετά την είσοδο του ρωσικού στρατού στη χώρα, το 1944, ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της κομμουνιστικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, επεκτάθηκε οικοδομικά και πληθυσμιακά, παγιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή της μορφή. Από τις πιο «μαζεμένες» και περπατήσιμες πρωτεύουσες της Ευρώπης, η Σόφια είναι μια πόλη ζωντανή και μοντέρνα, γεμάτη πάρκα αλλά και ιστορικά μνημεία που υπογραμμίζουν το πλούσιο παρελθόν της. Με ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωή και τουριστικές υποδομές που αναπτύσσονται, η Σόφια αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς των Βαλκανίων.

Πληροφορίες ταξιδίου

Για παραμονή έως 90 ημέρες δεν χρειάζεται βίζα.

Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει επαρκείς λευκές σελίδες και να ισχύει μέχρι και 90 μέρες μετά το ταξίδι.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο για πολίτες της Ε.Ε.
  • Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες εντός ζώνης Schengen

Για ανήλικους:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Ανήλικος που ταξιδεύει ασυνόδευτος, συνοδεύεται μόνο από τον ένα κηδεμόνα ή ταξιδεύει με ενήλικο που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας του, για να του επιτραπεί το ταξίδι θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από τον έναν ή τους δυο νόμιμους κηδεμόνες του.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε:

  • Την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ
  • Πρεσβεία Βουλγαρίας – Αθήνα, Στρ. Καλάρη 33Α - Ψυχικό: +30 210 6748106, +30 210 6748107
  • Προξενείο Βουλγαρίας- Θεσσαλονίκη, Νικολάου Μάνου 12 & Άββοτ Εδμόνδου 1: +30 2310829210
  • Ή απευθυνθείτε στην πρεσβεία της  χώρας σας
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK