Τουρκία

Η Τουρκία είναι μια χώρα της νοτιοδυτικής Ασίας με ένα μικρό τμήμα της  (3%) να ανήκει γεωγραφικά στην Ευρώπη. H θέση της Τουρκίας στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας την καθιστά χώρα σημαντικής γεωστρατηγικής σημασίας. Πρωτεύουσα της, αλλά δεύτερη σε πληθυσμό, είναι η Άγκυρα, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είναι η Κωνσταντινούπολη. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Σμύρνη, η Προύσα, τα Άδανα και η Σαμψούντα. Ο πληθυσμός της αγγίζει τα 80 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η έκταση της είναι 780,850 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το κλίμα της είναι μεσογειακό, με δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Στα παράλια, προς το νότο, η θερμοκρασία είναι υψηλότερη γιατί επιδρούν θερμοί άνεμοι που φυσούν από την Αφρική.

Είναι μέλος των G-20, ιδρυτικό μέλος του ΟΟΣΑ (1961) και του ΝΑΤΟ (1952). Νόμισμα της χώρας είναι η λίρα Τουρκίας.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι που επιθυμείτε με δυο αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη προς Κωνσταντινούπολη καθημερινά στις 10:00 & 22:00 από το ΚΤΕΛ Μακεδονία.
x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK