Ουγγαρία

Η Ουγγαρία είναι χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, η οποία συνορεύει στα δυτικά με την Αυστρία, την Σερβία, την Κροατία και την Σλοβενία στα νότια και νοτιοδυτικά, την Ρουμανία στα νοτιοανατολικά, την Ουκρανία στα βορειονατολικά και την Σλοβακία στον βορρά. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Βουδαπέστη με 1,744,665 κατοίκους. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Σεγκέντ, το Μισκόλτς και το Ντεμπρέτσεν.

Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό, με θερμά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι κυμαίνεται από 23 έως 28°C ενώ το χειμώνα από −3 έως −7 °C.

Νόμισμα της χώρας είναι το φόριντ. Η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2004), του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη όπως επίσης και του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου. Το δίκτυο των συγκοινωνιών της Ουγγαρίας είναι υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνει πέντε αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο καλύπτει όλη την χώρα και οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση. Οι μεγαλύτερες πόλεις όπως η Βουδαπέστη και το Μισκολτς διαθέτουν επίσης μετρό και τραμ.

x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK