Σλοβακία

Η Σλοβάκια είναι χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η οποία συνορεύει με την Τσεχία και την Αυστρία στα δυτικά, την Πολωνία στα βόρεια, την Ουκρανία στα ανατολικά και την Ουγγαρία στα νότια. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα με πληθυσμό 602,436 κατοίκοιυς, ενώ δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι το Κόσιτσε στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Το κλίμα της χώρας είναι ηπειρωτικό με σχετικά θερμά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τους 25 °C, ενώ το χειμώνα κυμαίνεται στους −20 °C.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης (2004), του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη καθώς επίσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Εθνικό νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ από το 2009. Διαθέτει σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας είναι το κυριότερο αεροδρόμιο της χώρας, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερης εμβέλειας σε άλλες πόλεις, όπως στο Κόσιτσε και στο Πόπραντ.

x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK