Τσεχία

Η Τσεχία είναι χώρα της κεντρικής Ευρώπης που συνορεύει βόρεια με την Πολωνία, βορειοδυτικά και δυτικά με τη Γερμανία  την Αυστρία στα νότια και τη Σλοβακία στα ανατολικά. Η ιστορική πρωτεύουσα Πράγα είναι η μεγαλύτερη πόλη της με πληθυσμό πάνω από 1,200,000 κατοίκους. Έχει έκταση 78.866 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 10.436.560 κατοίκους. Χωρίζεται σε 14 διοικητικές περιφέρειες οι  οποίες υποδιαιρούνται περαιτέρω σε 77 επαρχίες.  Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο, η Όστραβα και το Πίλσεν.

Η Τσεχία έχει εύκρατο, ηπειρωτικό κλίμα με θερμά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τους  20 °C, ενώ τον χειμώνα τους – 30 °C.

Eίναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ, του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από την 1η Μαϊου του 2004 η χώρα βρίσκεται στην Ε.Ε. Οι συγκοινωνιακές υποδομές της Τσεχίας περιλαμβάνουν 46 αεροδρόμια με μεγαλύτερο αυτό της Πράγας το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια επιβατών κάθε χρόνο. Το οδικό και σιδηροδρομικό της δίκτυο διατηρείται σε άριστη κατάσταση, παρέχοντας άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση με όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το νόμισμα της χώρας είναι η τσέχικη κορόνα.

 

x
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συνεχίζοντας σε αυτό το site, συμφωνείτε στη χρήση των cookies. More information. OK